Μεγάλη Προσοχή! Να θυμηθούμε τις ΜΗΝΙΑΙΕΣ Προβλέψεις του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.... αυτό το δύσκολο μήνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ Το papoutsia.info δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του papoutsia.info ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Loading...

ΚΡΙΟΣ

(21/3 – 19/4)

Πώς μπορεί να είναι ο καυτός Αύγουστος των εκλείψεων; Καταρχάς οι εκλείψεις δεν σε αφορούν άμεσα αλλά εμμέσως στον άξονα Φίλοι/Στόχοι/ Μέλλον- Έρωτας/Δημιουργικότητα/ Διασκέδαση- σπίθες αρνητικότητας, κάποιες συνειδητοποιήσεις ή ελαφρά

ΚΡΙΟΣ

(21/3 – 19/4)

Πώς μπορεί να είναι ο καυτός Αύγουστος των εκλείψεων; Καταρχάς οι εκλείψεις δεν σε αφορούν άμεσα αλλά εμμέσως στον άξονα Φίλοι/Στόχοι/ Μέλλον- Έρωτας/Δημιουργικότητα/ Διασκέδαση- σπίθες αρνητικότητας, κάποιες συνειδητοποιήσεις ή ελαφρά δυσφορία δεν είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα αν δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα σε ερωτικά θέματα, με φίλους ή στόχους.

Τώρα με την Αφροδίτη στον Καρκίνο (μέχρι τις 26.8) και τον Άρη στον Λέοντα μπορεί να είναι ένας χωρίς κύματα μήνας ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς και αισθάνεσαι ασφαλής, με την οικογένεια πχ, ή με φίλους, ή με τον/τη σύντροφο ή μπορεί να είναι ένας εξωστρεφής μήνας με παρέες, διασκέδαση, ερωτική διάθεση, σεξ, ξενύχτια, διακοπές και έξω καρδιά. Ναι έχουμε και τον Ερμή που γυρίζει ανάδρομος (13.8-5.9) από τις 11οΠαρθένου και φτάνοντας τις 28οΛέοντα. Ούτε αυτός σε επηρεάζει άμεσα αλλά πιθανόν να σε απασχολήσουν πρακτικά θέματα, εργασιακές εκκρεμότητες και μικροεκνευρισμοί καθημερινότητας.Πώς μπορεί να είναι δηλαδή ο μήνας; Πιθανόν ευχάριστος, με εξάρσεις καλής διάθεσης με κάποια περαστικά σύννεφα.

ΤΑΥΡΟΣ

(20/4 – 20/5)

Οι εκλείψεις σε αφορούν άμεσα κυρίως αν είσαι γεννημένος/η στη μέση του δεύτερου δεκαήμερου (Έκλειψη Σελήνης), ή γύρω στο τέλος του ζωδίου σου (Έκλειψη Ηλίου).Τα θέματα που έρχονται πιθανόν στην επιφάνεια αφορούν τον άξονα Οικογένεια/Επαγγελματική ζωή.Δηλαδή; Πιθανόν ανακύπτουν ζητήματα που άπτονται της οικογενειακής ζωής, τη σχέση μέσα στο σπίτι, ίσως κάποιο θέμα που σχετίζεται με το ίδιο το σπίτι. Μπορεί να σχετίζεται με τον πατέρα ή τη μητέρα ως αντιπαράθεση, διαφωνίες, ή ανησυχία. Μπορεί να μην αφορά κάτι χειροπιαστό αλλά να νιώθεις δυσφορία επειδή συνειδητοποιείς ότι δεν παίρνεις συναισθηματικά ή ψυχικά ό,τι έχεις ανάγκη. Μπορεί να είναι μια εποχή ανασκόπησης που επιμένεις στις αρνητικές στιγμές.

Από την άλλη επαγγελματικά θέματα μπορεί να έρχονται στο προσκήνιο ως άγχος για το μέλλον, ως κρίση, ή ως ανάγκη να δεις τι θα κάνεις παρά κάτω. Μπορεί να είναι ένας ανώτερος, ένας πελάτης, μια συγκυρία που σε προβληματίζει, ή η επιθυμία να ενεργοποιηθείς επαγγελματικά.Σε κάθε περίπτωση είναι μήνας περισυλλογής και πιθανόν αποφάσεων που όμως δεν χρειάζεται να είναι άμεσες.Ένα βήμα πίσω συζητώντας ήρεμα ό,τι σε αγχώνει ή ό,τι αισθάνεσαι την ανάγκη να μοιραστείς.

Εκλείψεις

(Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ)

Οι εκλείψεις συμβολίζουν κομβικές περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει κινητικότητα και αλλαγή πορείας, ή έντονες μεταβολές σε βασικούς τομείς της ζωής.

-Έκλειψη Σελήνης (7 Αυγούστου, στις 15° 30′ Υδροχόου)

-Έκλειψη Ηλίου (21 Αυγούστου, στις 28° 52′ Λέοντα)

Η έκλειψη Σελήνης συμπίπτει πάντα με Πανσέληνο και λειτουργεί περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο.Η Σελήνη σχετίζεται με τη Μητέρα, σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και θέματα, τη μητρότητα, το σπίτι, την οικογένεια. Μια θετική έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει τέτοια ζητήματα στο προσκήνιο με θετικά αποτελέσματα. Διαφορετικά αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι δύσκολη και πιεστική ενώ πιθανόν αντιμετωπίζεις κάποιου είδους συναισθηματική κρίση που συνοδεύεται από ανασφάλεια, άγχος, μελαγχολία, ευερεθιστικότητα, έντονη αλλαγή διαθέσεων, μοναχικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου συμπίπτει πάντα με νέα Σελήνη σηματοδοτώντας μια περίοδο σημαντικών γεγονότων.Μια θετική έκλειψη Ηλίου μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο, να απαλείψει εμπόδια, να φέρει ευνοϊκές ανατροπές σε προσωπικά, επαγγελματικά, ερωτικά ζητήματα. Μια δύσκολη έκλειψη Ηλίου σε κινητοποιεί ώστε να αντιμετωπίσεις και να ανταπεξέλθεις σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής σου. Ο Ήλιος συνδέεται με τον Πατέρα και σημαντικά αντρικά πρόσωπα, οπότε μπορεί να προκύψουν σχετικά γεγονότα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σωματική κατάσταση, άρα η υγεία δεν πρέπει να παραμελείται σε περιόδους εκλείψεων που ενεργοποιούν τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο μας.

Οι φετινές εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα 4ου -10ου οίκου που συμβολίζει την οικογενειακή, προσωπική, εσωτερική σου ζωή και την καριέρα, το στάτους, τη δημόσια εικόνα σου.Οπότε το επόμενο διάστημα οι έντονες ανάγκες σου για συναισθηματική ασφάλεια και οικογενειακή θαλπωρή από τη μία, και επαγγελματικό επαναπροσδιορισμό ή εδραίωση από την άλλη, είναι δικαιολογημένες. Επιθυμείς συναισθηματικά ενεργητικές σχέσεις με τους δικούς σου ανθρώπους αλλά είσαι ικανός/η να τους αφήσεις στα κρύα του λουτρού για να κυνηγήσεις έναν μεγάλο στόχο, ή να καταξιωθείς στον επαγγελματικό χώρο σου. Μια προαγωγή, ένας γάμος, ένα παιδί, η έναρξη μιας δικής σου δουλειάς είναι στα πιθανά σενάρια, κι εσύ καλείσαι να ισορροπήσεις εν μέσω απότομων αλλαγών που θα ανοίξουν ένα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή σου.

-Όταν ακούς επαγγελματικές προτάσεις κράτα και μικρό καλάθι.

-Γίνεσαι ζογκλέρ για να χειριστείς κομμάτια της προσωπικής/ οικογενειακής/ ερωτικής/ επαγγελματικής ζωής χωρίς να πέσει κάτω κάτι που μπορεί να σπάσει.

+Μεταξύ εργασίας και χαράς και του χρόνου που φεύγει με ή φροντίζοντας για τους δικούς σου, θωράκισε την ψυχή σου με καλλιέργεια και πνευματικότητα.

+Ο,τιδήποτε εναλλακτικό αφορά την υγεία, τη διατροφή, τη σωματική φόρμα μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά αν δεν γίνει κατάχρηση.

-Διατροφικές υπερβολές σε περιόδους έντονου ψυχολογικού στρες μπορεί να οδηγήσουν σε επί πλέον κιλά.

+Αν καταφέρεις να αποδράς πού και πού από την καθημερινότητα με μικρές αποδράσεις, μια μεγάλη βόλτα μέχρι τη θάλασσα, κάπου που να υπάρχει φύση, ή δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό ο εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

(21/5 – 21/6)

Αύγουστος: Φαίνεται να είναι ένας μήνας κινητικότητας, συζητήσεων, επαφών, συναντήσεων, μετακινήσεων, γραφειοκρατίας, σχεδίων.Υπάρχει η επιθυμία να βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους, φίλους, γνωστούς, ή και νέων γνωριμιώνή υπό άλλο πρίσμα θα μπορούσε να είναι ένας μήνας που σχεδιάζεις τις επόμενες κινήσεις σου, κάνεις τηλέφωνα ή συναντάς ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν επαγγελματικά, ή μπορεί να σκέφτεσαι ή να ψάχνεσαι σε θέματα σπουδών, εξωτερικού, επαγγελματικών επιλογών.

Οι εκλείψεις δεν αποτελούν εμπόδια για κάτι που σε ενδιαφέρει αλλά πιθανόν να σε βάζουν να σκεφτείς με μεγαλύτερη σοβαρότητα θέματα σπουδών, μετακομίσεων, σχέσεων ή στόχων σου.Ναι ο ανάδρομος Ερμής (13.8-5.9) από τις 11οΠαρθένου και φτάνοντας τις 28οΛέοντα αποτελεί ένα αγκάθι επηρεάζοντας πιθανόν αρνητικά τη διάθεσή σου με προβλήματα στην οικογένεια ή την επαγγελματική ζωή, ή προσθέτοντας έξτρα υποχρεώσεις ή ευθύνες, ή αναβάλλοντας για αργότερα συζητήσεις ή επιδιώξεις σου. Μήνας που κινείται ικανοποιητικά αλλά που τόπους τόπους έχει ζόρια.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

(22/6 – 22/7)

Η Αφροδίτη εδώ στο ζώδιο σου μέχρι τις 26.8 προσπαθεί να δώσει ένα ανάλαφρο τόνο σε αυτόν τον Αύγουστο των εκλείψεων και του ανάδρομου.Πάντως όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιό μας ξεκολλάει για λίγο το μυαλό από άγχη και προβλήματα σχέσεων και ηλεκτρίζει θετικά την ατμόσφαιρα με ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες συναντήσεις.Σαν να ελαφραίνει τις σχέσεις αφαιρώντας τους το βάρος που τους προσθέτεις κάνοντάς τες πολλές φορές τόσο ασήκωτες όσο και μια εβδομάδα σοβιετικού κινηματογράφου. Α, κι όσο πιο καλός επαγγελματίας είσαι τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι μετοχές σου και τόσο περισσότερο η φήμη σου διαδίδεται.

Αυτά είναι η καλή πλευρά του μήνα. Ωχ υπάρχει και κακή; Χμμ.. Οι εκλείψεις αφορούν στον τομέα του έχει να κάνει με το χρήμα, την αυτοεκτίμηση, τις συναισθηματικές ανάγκες. Παρόλα που δεν σε αφορούν άμεσα εν τούτοις η οικονομική ασφάλεια, η αυτοπεποίθηση και η επιθυμία για εγγύτητα και οικειότητα είναι τεράστια θέματα για σένα.Μείωσε την ευθιξία- μην τα παίρνεις όλα προσωπικά.

ΛΕΩΝ

(23/7 – 22/8)

Καταρχάς έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο. Μέτα έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου. Ο πολεμοχαρής Άρης εδώ. Η Αφροδίτη πίσω από την πλάτη σου. Ένας σημαντικός μήνας- ίσως ο σημαντικότερος της χρονιάς αφού πρόκειται για μια εποχή που οι Λέοντες (οι γεννημένοι κυρίως στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου στην πρώτη έκλειψη και οι γεννημένοι στις τελευταίες μέρες του ζωδίου στη δεύτερη) αλλά τελικά και οι υπόλοιποι Λέοντες με τον Άρη έρχονται αντιμέτωποι με θέματα σχέσεων- οποιασδήποτε σημαντικής σχέσης σε επηρεάζει αυτήν την περίοδο- ώστε να τη σταθεροποιήσουν, να την ελέγξουν, να συνειδητοποιήσουν τα υπέρ και τα κατά, ακόμα και να την τερματίσουν ή να την αλλάξουν, να τη συζητήσουν, να την βάλλουν σε νέο κύκλο, να την ανανεώσουν.

Είναι μήνας που σκέψεις, αισθήματα, προοπτικές, το μέλλον και οι επόμενες κινήσεις είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές έρχονται στο προσκήνιο με στόχο να δημιουργήσουν ένα υγιέστερο μέλλον, ή να δώσουν διέξοδο σε χρονίζοντα προβλήματα.Δεν είναι καλός ή κακό ο μήνας- αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι άχρηστοι τέτοιες περιόδους. Σημασία έχουν τα αισθήματά σου, οι ανάγκες σου, τα όνειρά σου. Σκέψου, διεκδίκησε ό,τι μπορείς, προστάτεψε τον εαυτό σου από αυτοκαταστροφικές παρορμήσεις και ψευτοεγωισμούς, δες με ψυχραιμία το παρά κάτω σου.

Εκλείψεις

(Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ)

Οι εκλείψεις συμβολίζουν κομβικές περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει κινητικότητα και αλλαγή πορείας, ή έντονες μεταβολές σε βασικούς τομείς της ζωής.

-Έκλειψη Σελήνης (7 Αυγούστου, στις 15° 30′ Υδροχόου)

-Έκλειψη Ηλίου (21 Αυγούστου, στις 28° 52′ Λέοντα)

Η έκλειψη Σελήνης συμπίπτει πάντα με Πανσέληνο και λειτουργεί περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο.Η Σελήνη σχετίζεται με τη Μητέρα, σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και θέματα, τη μητρότητα, το σπίτι, την οικογένεια. Μια θετική έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει τέτοια ζητήματα στο προσκήνιο με θετικά αποτελέσματα. Διαφορετικά αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι δύσκολη και πιεστική ενώ πιθανόν αντιμετωπίζεις κάποιου είδους συναισθηματική κρίση που συνοδεύεται από ανασφάλεια, άγχος, μελαγχολία, ευερεθιστικότητα, έντονη αλλαγή διαθέσεων, μοναχικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου συμπίπτει πάντα με νέα Σελήνη σηματοδοτώντας μια περίοδο σημαντικών γεγονότων.Μια θετική έκλειψη Ηλίου μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο, να απαλείψει εμπόδια, να φέρει ευνοϊκές ανατροπές σε προσωπικά, επαγγελματικά, ερωτικά ζητήματα. Μια δύσκολη έκλειψη Ηλίου σε κινητοποιεί ώστε να αντιμετωπίσεις και να ανταπεξέλθεις σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής σου. Ο Ήλιος συνδέεται με τον Πατέρα και σημαντικά αντρικά πρόσωπα, οπότε μπορεί να προκύψουν σχετικά γεγονότα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σωματική κατάσταση, άρα η υγεία δεν πρέπει να παραμελείται σε περιόδους εκλείψεων που ενεργοποιούν τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο μας.

Οι φετινές εκλείψεις πραγματοποιούνται στον άξονα 1ου– 7ουοίκου που συμβολίζει εσένα και τους σημαντικούς Άλλους με τους οποίους σχετίζεσαι προσωπικά, ερωτικά, ή και επαγγελματικά.Σε μια περίοδο που τονίζεται η ανάγκη να τερματίσεις μια σχέση ή να την επισημοποιήσεις ή να δημιουργήσεις μια καινούργια, διαδοχικά γεγονότα σε κινητοποιούν ώστε να στρώσεις τον δρόμο που θέλεις να περπατήσεις. Είναι μια εποχή που μπορεί να βιωθεί σαν υπαρξιακή κρίση και κρίση ταυτότητας με ερωτήματα που ζητούν σαφείς απαντήσεις: Ποιος/ά είμαι; Τι κάνω; Που πάω; Με ποιους συμπορεύομαι; Ποιον θέλω δίπλα μου; Ουσιαστικό πρόβλημα θα προκύψει αν αντισταθείς στις αλλαγές γραπωμένος/η στη δήθεν ασφάλεια του παλιού, του σταθερού που όμως έχει τελειώσει. Μην το κάνεις.

-Το κυνήγι, ο ενθουσιασμός, το δράμα, η έξαψη του έρωτα, η ανατριχίλα της κατάκτησης είναι το οξυγόνο σου αλλά χωρίς εχέγγυα δέσμευσης οι ερωτικές σου σχέσεις δεν προχωράνε.

-Προσοχή στις απώλειες μεταξύ ανυπομονησίας να σχετιστείς με καινούργια πρόσωπα και πράγματα, και υπεραισιοδοξίας πως ό,τι λάμπει είναι χρυσός.

-Μπορεί να αποφεύγεις τις συγκρούσεις αλλά όταν συμβαίνουν έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις, ερωτικές ή επαγγελματικές.

+Ερωτεύεσαι κάποιον μεγαλύτερο/η, ή είσαι εσύ ο μεγαλύτερος/η στη σχέση.

+Μπορείς να μιλήσεις και να ακουστείς, να ζητήσεις και να λάβεις ακόμη κι από αυτούς που κάποια στιγμή σε πλήγωσαν ή αδίκησαν αλλά συνεχίζεις να αγαπάς. Η επικοινωνία κάνει θαύματα.

+Η ιδέα να αλλάξεις σπίτι μετακομίζοντας σε άλλη γειτονιά/πόλη/χώρα δεν σου φαίνεται και τόσο απίθανη..

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

(23/8 – 22/9)

Έχεις δίκιο να σκέφτεσαι με την Αφροδίτη στον Καρκίνο, ή τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο σου (13.8-5.9) -από τις 11οΠαρθένου και φτάνοντας τις 28οΛέοντα- ότι καμία θέση, καμία δουλειά, καμία επιτυχία δεν μπορεί να αντικαταστήσει έναν ώμο, μια αγκαλιά, ένα τρυφερό άγγιγμα, μια ευγενική λέξη, την παρουσία του Άλλου που σημαίνει «εγώ είμαι εδώ για σένα». Η Αφροδίτη μπορεί να διευκολύνει τις σχέσεις, ή ΚΑΙ να ανοίξει το δρόμο προς μια σχέση. Ναι, μερικές φορές ευχόμαστε τη μεγάλη αγάπη, αλλά όταν έρχεται ευχόμαστε να μην είχε έρθει ποτέ.Έτσι είναι. Αν ξεχνάμε όμως ότι κι εμείς όπως κι αυτοί διαθέτουν καλοσύνη, συμπόνια και κατανόηση τότε σκοτώνουμε την ελπίδα.

Πρακτικά ο ανάδρομος Ερμής βραχυκυκλώνει την καθημερινότητά σου, δημιουργεί ανησυχία και εκνευρισμό, αναβάλλει πιθανόν πράγματα, υπάρχουν καθυστερήσεις. Πώς δηλαδή θα πάει ο μήνας;Η διάθεση μια σε καλά επίπεδα- φίλοι, διασκέδαση, έξοδοι, διακοπές- και την άλλη απογοήτευση, εμπόδια, ασυνεννοησία. Τραμπάλα δηλαδή που μια είσαι ψηλά και μια ακουμπάς τη γη με σηκώνοντας τους άλλους.

ΖΥΓΟΣ

(23/9 – 23/10)

Τι μπορεί να έχει αυτός ο καυτός Αύγουστος; Καταρχάς φαίνεται ότι οι λύσεις οποιουδήποτε προβλήματος υπάρχουν έξω από το σπίτι και μέσα στους ανθρώπους. Φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι πιθανόν έχουν τις απαντήσεις για ό,τι σε καίει. Και τις απαντήσεις να μην έχουν σου δίνουν εναλλακτικές, ακούς διαφορετικές απόψεις, άλλες οπτικές που σε διευκολύνουν ή σε βοηθάνε στις επιδιώξεις σου. Ευτυχώς αυτός ο μήνας δεν έχει συγκρούσεις, ή αντιπαραθέσεις που σε αποσυντονίζουν.Βεβαίως ο ανάδρομος Ερμής (13.8-5.9)- από τις 11οΠαρθένου και φτάνοντας τις 28οΛέοντα- πιθανόν να δείχνει ότι ακόμα και αν έχεις αφήσει πίσω την πόλη και βρίσκεσαι σε διακοπές το μυαλό μου επανέρχεται σε εκκρεμότητες που έχεις αφήσει πίσω σου, σε διαδικαστικά θέματα, σε πρακτικά ζητήματα που χρειάζεται να τακτοποιήσεις.

Αν ο Αύγουστος είναι εργασιακός πιθανόν να χρειαστεί να κάνεις αγγαρείες, ή να τρέξεις καθημερινά ζητήματα.Βεβαίως μπορεί να δεις φίλους ή κάποιους που συμπαθείς κι έχεις καιρό να συναντήσεις ή να πέσεις πάνω στον/ήν πρώην σου. Κλείνοντας: είναι μήνας κοινωνικός, που μπορεί να ξενερώσεις από κάποιον/α αλλά και με πιθανότητες να πρωταγωνιστήσεις σε μια ερωτική κομεντί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

(24/10 – 21/11)

Ο Αύγουστος είναι σημαντικός και για πολλούς Σκορπιούς πιθανόν καθοριστικός. Με την Έκλειψη Σελήνης και μετά με την Έκλειψη Ηλίου (που η πρώτη αφορά κυρίως τους γεννημένους στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου και η δεύτερη κυρίως τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του ζωδίου στη δεύτερη) και τον Άρη στον Λέοντα που αφορά όλους τους Σκορπιούς διαδοχικά τα θέματα που πιθανόν σε απασχολούν έχουν στην κορυφή τους είτε την συναισθηματική ζωή είτε την επαγγελματική. Άρα ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ο τομέας που σχετίζεται με τα επαγγελματικά σου σε βάζει σε σκέψεις, σε προβληματίζει, σε ταλαιπωρεί. Είναι μια εποχή που χρειάζεται να υπερασπιστείς τη θέση σου, να κάνεις πιθανόν αναγκαίες αλλαγές, να επιβιώσεις, ή να δεις τι μέλλει γενέσθαι.

Το κόκκινο πανί αυτήν την περίοδο ονομάζεται «Εξουσία» κάθε είδους- που μπορεί να εκφράζεται από Μητέρα/Πατέρα, από συνάδελφο, ή διευθυντή, από πελάτη, ή από όποιον σου κουνάει το χέρι του μπροστά στη μύτη σου, ή προσπαθεί να σου επιβληθεί. Προσοχή να μην μεταφερθεί οποιαδήποτε αντιπαράθεση μέσα στην οικογένεια, ή τη σχέση σου. Μην επιτίθεσαι από κεκτημένη ταχύτητα και μην αντιμετωπίζεις τους άλλους με ειρωνεία- δεν είναι καιρό για τσαμπουκάδες. Υ.Γ.Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σου θυμίζει ότι υπάρχει ψυχραιμία, διάλογος, λογική και ότι όλα μπορούν να λυθούν με συζήτηση, ειλικρίνεια και διάθεση συνεννόησης.

Εκλείψεις

(Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ)

Οι εκλείψεις συμβολίζουν κομβικές περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει κινητικότητα και αλλαγή πορείας, ή έντονες μεταβολές σε βασικούς τομείς της ζωής.

-Έκλειψη Σελήνης (7 Αυγούστου, στις 15° 30′ Υδροχόου)

-Έκλειψη Ηλίου (21 Αυγούστου, στις 28° 52′ Λέοντα)

Η έκλειψη Σελήνης συμπίπτει πάντα με Πανσέληνο και λειτουργεί περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο.Η Σελήνη σχετίζεται με τη Μητέρα, σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και θέματα, τη μητρότητα, το σπίτι, την οικογένεια. Μια θετική έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει τέτοια ζητήματα στο προσκήνιο με θετικά αποτελέσματα. Διαφορετικά αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι δύσκολη και πιεστική ενώ πιθανόν αντιμετωπίζεις κάποιου είδους συναισθηματική κρίση που συνοδεύεται από ανασφάλεια, άγχος, μελαγχολία, ευερεθιστικότητα, έντονη αλλαγή διαθέσεων, μοναχικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου συμπίπτει πάντα με νέα Σελήνη σηματοδοτώντας μια περίοδο σημαντικών γεγονότων.Μια θετική έκλειψη Ηλίου μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο, να απαλείψει εμπόδια, να φέρει ευνοϊκές ανατροπές σε προσωπικά, επαγγελματικά, ερωτικά ζητήματα. Μια δύσκολη έκλειψη Ηλίου σε κινητοποιεί ώστε να αντιμετωπίσεις και να ανταπεξέλθεις σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής σου. Ο Ήλιος συνδέεται με τον Πατέρα και σημαντικά αντρικά πρόσωπα, οπότε μπορεί να προκύψουν σχετικά γεγονότα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σωματική κατάσταση, άρα η υγεία δεν πρέπει να παραμελείται σε περιόδους εκλείψεων που ενεργοποιούν τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο μας.

Ξέρουμε ότι οι διελεύσεις και η έντονη δραστηριότητα στον άξονα 4ου/10ου– καριέρα, δημόσια εικόνα, στάτους/οικογένεια, σπίτι, ψυχολογική ιδιοσυστασία- που για σε σένα συμβολίζεται από τους Λέοντα/Υδροχόο μπορούν να φέρουν φήμη, θετικές επαγγελματικές εξελίξεις και αναγνώριση αλλά και πτώση, σκάνδαλα και αποτυχία. Ή οικογενειακή ολοκλήρωση, καλή ψυχολογική κατάσταση, σπίτι ως ασφαλές καταφύγιο αλλά και διενέξεις, συναισθηματική δυσανεξία, προβλήματα με το σπίτι, ψυχρότητα και δυσφορία. Οι εκλείψεις σηματοδοτούν περιόδους σημαντικές για την επαγγελματική σου ζωή, όπου ανάλογα με τις επιλογές ή και τις περιστάσεις σε προωθούν, ή δημιουργούν συνθήκες κρίσης. Στο οικογενειακό μέτωπο μπορείς να συμφιλιωθείς με το παρελθόν, να δημιουργήσεις οικογένεια, ή να ανανεώσεις τους δεσμούς σου με όσους αγαπάς, ή να συνειδητοποιήσεις ότι μια κρίση δεν σημαίνει αναπόφευκτα και τέλος.

-Ακόμη κι αν έχεις σταθερή δουλειά και πληρώνεσαι στην ώρα σου θα πρέπει να χειρίζεσαι τα οικονομικά σου σα να μην ξέρεις τι σου ξημερώνει- σύνεση, όχι πανικός.

-Μην αναλαμβάνεις περισσότερα ευθύνες απ’ όσες σου αναλογούν, μην γίνεις αυτός/ή που θεωρούν δεδομένο.

-Άκου το ένστικτό σου σε ερωτικές ιστορίες που από την αρχή σημαίνουν συναγερμό μέσα σου..

+Ευτυχείς συγκυρίες, κρυφοί υποστηρικτές, θετικές εξελίξεις.

+Αν βρεις τρόπο να δώσεις σάρκα και οστά σε μια έμπνευση -επιχειρηματική ή δημιουργική-, θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ όσο φαντάζεσαι.

+Είσαι κοντά στο να γίνεις αυτό που θέλεις να είσαι επαγγελματικά και κοινωνικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

(22/11 – 21/12)

Πώς λοιπόν μπορεί να είναι ο φετινός Αύγουστος των εκλείψεων και του ανάδρομου Ερμή; Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μπορεί να αποτελέσει ένα ευεργετικό ελιξίριο στη συναισθηματική και τη σεξουαλική σου ζωή. Ή μπορεί να εντείνει την επιθυμία για αισθήματα και σεξ. Μπορεί να είναι μια περίοδος που μειώνεται το οικονομικό άγχος- χάρη σε χρήματα που σου επιστρέφονται; Που σου χρωστάνε; Ένας ευνοϊκός διακανονισμός; Μια έξτρα οικονομική ενίσχυση; Ένα απρόοπτο και καλοδεχούμενο δώρο; Μια πώληση; Μια συμφέρουσα οικονομική συνεργασία; Ό,τι κι αν συμβαίνει φαίνεται ότι φόβοι και άγχη μειώνονται με κάποιο τρόπο.

Ο Άρης στον Λέοντα επίσης μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο μυαλό, την οπτική και τις σκέψεις σου με αποτέλεσμα οι σχέσεις σου να είναι περισσότερο ικανοποιητικές.Σου δίνεται η δυνατότητα συναντήσεων, μετακινήσεων, συζητήσεων, ή δημιουργικών ιδεών που μπορούν να δρομολογηθούν άμεσα.Και οι εκλείψεις σε Υδροχόο/Λέοντα; Πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις που ξεκαθαρίζουν ή εμποδίζουν ό,τι αφορά μετακόμιση, σπουδές, ταξίδια, εξωτερικό, εκδόσεις, ίντερνετ, επαγγελματικές συζητήσεις, ή σχέσεις με αδέλφια/συγγενείς. Η ανάδρομη περίοδος του Ερμή (13.8-5.9)- από τις 11οΠαρθένου και φτάνοντας τις 28οΛέοντα- αφορά κατά κύριο λόγο την επαγγελματική ζωή που φαίνεται ότι υπάρχουν αναβολές, καθυστερήσεις, ρευστότητα και σύγχυση- μείνει ακίνητος/η.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

(22/12 – 19/1)

Ο Αύγουστος ε; Πώς θα μπορούσε να περιγραφεί; Έχοντας κατά νου τη διέλευση της Αφροδίτης στον Καρκίνο μέχρι σχεδόν το τέλος του μήνα και τον Δία στον Ζυγό μπορεί να είναι ένας ανοιχτός, ευοίωνος μήνας κατά τον οποίο η συντροφικότητα μπορεί να είναι ευχάριστη και αναζωογονητική (αν είσαι σχέση) ή ενδιαφέρουσες συναντήσεις μπορεί να εξελιχθούν σε ερωτικές συναντήσεις. Μιλάς για κάποιου είδους τύχη; Θα μπορούσε να ειπωθεί κάτι τέτοιο με την έννοια ότι μπορεί να είσαι στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή με το σωστό άνθρωπο.Υπάρχει κοινωνικότητα, μπορείς να ρίξεις αν θέλεις επαγγελματικές γέφυρες, να έρθεις σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους ή με κάποιους που σου φτιάχνουν τη διάθεση ή με τους οποίους διασκεδάζεις.

Ας πάμε και στο αλλά. Είναι μήνας δυναμικών εκλείψεων που βεβαίως δεν σε αφορούν άμεσα- αλλά πιθανόν αφορούν το πορτοφόλι, την τσέπη και την οικονομική σου κατάσταση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει οικονομικές υποχρεώσεις και ανασφάλεια αλλά και συνεργασίες ή συνεταιρισμούς ή κινήσεις που έχουν ως στόχο την οικονομική σου διασφάλιση. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή (13.8-5.9) στην Παρθένο κυρίως, βραχυκυκλώνει την επικοινωνία οπότε κράτα μικρό καλάθι σε όσα λέγονται αυτό το διάστημα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

(20/1 – 18/2)

Στο μέσον των εξελίξεων. Οι εκλείψεις του Αυγούστου σε αφορούν άμεσα (η πρώτη έκλειψη κυρίως τους γεννημένους στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου και η δεύτερη τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες του ζωδίου) όπως βεβαίως και η διέλευση του Άρη στον Λεοντα όλα τον μήνα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εάν υπάρχουν μαθήματα που δεν έχεις μάθει, ευθύνες που απέφυγες, συγκρούσεις που κάλυψες στον επαγγελματικό, συναισθηματικό, ή και οικογενειακό τομέα είναι η εποχή με πολλαπλά διαγωνίσματα- μερικά εκ των οποίων ζόρικα.

Οι σημαντικές σχέσεις σου με τους σημαντικούς άλλους έρχονται στο προσκήνιο ώστε να συνειδητοποιήσεις με ποιους είσαι και τι σε συνδέει μαζί τους.Μία σχέση επαγγελματική ή συντροφική/ερωτική είναι πιθανόν να σε απασχολήσει είτε για να σταθεροποιηθεί περισσότερο είτε για να επαναξιολογηθεί είτε μέσα από μια κρίση να διαπιστώσεις αν θέλεις να συνεχίσεις ή όχι. Ωστόσο φρόντισε να μην ανοίξεις πληγές που δεν κλείνουν. Α ναι- αν οι ορμόνες σου σε παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας θυμήσου ότι ο/η σύντροφός σου δεν είναι ανταλλακτικό.. Ναι χρειάζεται να πάρεις σοβαρές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις επιπτώσεις τους στους άλλους χωρίς ωστόσο να σου μένει στα χείλη η αρμύρα της ήττας.

Εκλείψεις που σε ενδιαφέρουν

(Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ)

Οι εκλείψεις συμβολίζουν κομβικές περιόδους κατά τις οποίες υπάρχει κινητικότητα και αλλαγή πορείας, ή έντονες μεταβολές σε βασικούς τομείς της ζωής.

-Έκλειψη Σελήνης (7 Αυγούστου, στις 15° 30′ Υδροχόου)

-Έκλειψη Ηλίου (21 Αυγούστου, στις 28° 52′ Λέοντα)

Η έκλειψη Σελήνης συμπίπτει πάντα με Πανσέληνο και λειτουργεί περισσότερο σε συναισθηματικό επίπεδο.Η Σελήνη σχετίζεται με τη Μητέρα, σημαντικά γυναικεία πρόσωπα και θέματα, τη μητρότητα, το σπίτι, την οικογένεια. Μια θετική έκλειψη Σελήνης μπορεί να φέρει τέτοια ζητήματα στο προσκήνιο με θετικά αποτελέσματα. Διαφορετικά αισθάνεσαι ότι η ζωή είναι δύσκολη και πιεστική ενώ πιθανόν αντιμετωπίζεις κάποιου είδους συναισθηματική κρίση που συνοδεύεται από ανασφάλεια, άγχος, μελαγχολία, ευερεθιστικότητα, έντονη αλλαγή διαθέσεων, μοναχικότητα.

Η έκλειψη Ηλίου συμπίπτει πάντα με νέα Σελήνη σηματοδοτώντας μια περίοδο σημαντικών γεγονότων.Μια θετική έκλειψη Ηλίου μπορεί να ανοίξει δρόμους, να δώσει διέξοδο, να απαλείψει εμπόδια, να φέρει ευνοϊκές ανατροπές σε προσωπικά, επαγγελματικά, ερωτικά ζητήματα. Μια δύσκολη έκλειψη Ηλίου σε κινητοποιεί ώστε να αντιμετωπίσεις και να ανταπεξέλθεις σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής σου. Ο Ήλιος συνδέεται με τον Πατέρα και σημαντικά αντρικά πρόσωπα, οπότε μπορεί να προκύψουν σχετικά γεγονότα, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σωματική κατάσταση, άρα η υγεία δεν πρέπει να παραμελείται σε περιόδους εκλείψεων που ενεργοποιούν τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο μας.

Οι επαναλαμβανόμενες εκλείψεις στον άξονα Υδροχόου/Λέοντα καθορίζουν και σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής σου και την αρχή ενός νέου κύκλου.Το σύμπαν έρχεται με μια καθοριστική ερώτηση: «Ενηλικιώθηκες;». Οι προβολείς πέφτουν επάνω σου. Αν ανεβαίνοντας στη σκηνή μπορέσεις να παρουσιάσεις εξαιρετικές ή έστω φιλότιμες προσπάθειες στον τομέα της επαγγελματικής ή προσωπικής σου ζωής τότε κοινό και κριτικοί σε σύμπνοια θα χειροκροτήσουν. Δηλαδή η συντροφική ζωή θα πάρει φόρα με εξελίξεις που σε ικανοποιούν και η επαγγελματική ζωή θα μπει σε ανοδική φάση αναζωογόνησης, ανανέωσης, σταθεροποίησης. Μάλιστα. Και τα δυσάρεστα σενάρια; Οι εκλείψεις να γίνουν δείκτες κρίσης, είτε προσωπικής, είτε συναισθηματικής, είτε επαγγελματικής, ή οικογενειακής. Αν δεν είναι κρίση μπορεί να είναι δυσφορία ή απογοήτευση, ψυχρότητα ή παράπονα. Σε κάθε περίπτωση η ζωή σου είτε σκαλώνει είτε καλπάζει δεν παραμένει ακίνητη, στο ίδιο επίπεδο, ή χλιαρή.

Όταν καθυστερούμε να πάρουμε αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουμε συνήθως το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

-Φανατισμός στις απόψεις, εμμονή ότι έχεις τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Άκου και τους άλλους πριν θεωρήσεις ότι κάνουν λάθος.

-Οι μεταβολές συνοψίζονται στις επαγγελματικές σχέσεις: σταθεροποίηση ή ανατροπές; Και βέβαια στις συναισθηματικές: Με ή χωρίς;

+Παίρνοντας απόσταση -με ένα ταξίδι ή απομάκρυνση- από καταστάσεις που σε φορτίζουν έχεις την ευκαιρία να κατανοήσεις καλύτερα τι συμβαίνει.

+Αν αφήσετε ο ένας τον άλλον να είναι ο εαυτός του χωρίς το άγχος του ποιος απ’ τους δυο έχει τον έλεγχο, μια νέα σχέση μπορεί να αλλάξει αυτά που πίστευες μέχρι τώρα για τις σχέσεις.

+Επιδιώξεις κι επιθυμίες είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στον ερωτικό μπορούν να υλοποιηθούν. Όσο πιο συγκεκριμένα στοχεύεις τόσο περισσότερα πετυχαίνεις.

ΙΧΘΥΕΣ

(19/2 – 20/3)

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο μέχρι τις 26.8 είναι ένα καλό νέο αφού αφορά ένα τομέα που για σένα συμβολίζει τον έρωτα, τη χαρά της ζωής, τη δημιουργικότητα, τη διασκέδαση, τα παιδιά, τις εκδρομές και τα χόμπι. Είναι ανακουφιστικό να νιώθεις κάποιες στιγμές σαν ανέμελος/η έφηβος/η που κάνει όνειρα, βρίσκεται ανάμεσα σε φίλους, σκέφτεται ή ζει τον έρωτα και διασκεδάζει. Έχοντας κατά νου αυτή την φωτεινή πλευρά του Αυγούστου πάμε τώρα στις εκλείψεις και τον Άρη στον Λέοντα.

Οι εκλείψεις γίνονται σε τομείς που δεν έχουν άμεσες επιπτώσεις αλλά σε βρίσκουν από σπόντα. Αν υπάρξουν εντάσεις ή προβλήματα πιθανόν να σχετίζονται με τη δουλειά, (έκτακτη απασχόληση, περισσότερες ώρες, θέματα συνεννόησης με συναδέλφους, ανώτερο ή πελάτες), τις πρακτικές πλευρές της καθημερινότητας (γραφειοκρατικά θέματα, εφορία, πληρωμές, οδοντίατρο, κατοικίδιο, μεταφορικό μέσον), ή με δυσφορία που προέρχεται από μία σχέση που όμως δεν φαίνεται να δημιουργεί κρίση.Με λίγα λόγια από την μια πλευρά ο μήνας μπορεί να σου προσφέρει ξενοιασιά και έξω καρδιά και από την άλλη να σε ξενερώσει με έκτακτες υποχρεώσεις ή πρακτικές ευθύνες.