Πώς να καθαρίσετε σωστά τα φίλτρα του κλιματιστικού χωρίς χρήματα
ΠΡΟΣΟΧΗ Το papoutsia.info δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του papoutsia.info ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Loading...

Πώς να καθαρίσεις σωστά ταφίλτρατουκλιματιστικού;

Η αφαίρεση των φίλτρων και ο καθαρισμός τους είναι μια διαδικασία που για λόγους υγείας πρέπει να επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο σε κάθε κλιματιστικό του σπιτιού και 4 φορές σ’ εκείνο που

Πώς να καθαρίσεις σωστά ταφίλτρατουκλιματιστικού;

Η αφαίρεση των φίλτρων και ο καθαρισμός τους είναι μια διαδικασία που για λόγους υγείας πρέπει να επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο σε κάθε κλιματιστικό του σπιτιού και 4 φορές σ’ εκείνο που λειτουργεί σε εργασιακό χώρο.

Κι όμως, πόσοι από εμάς θυμόμαστε πως το air condition χρειάζεται όχι μόνο συντήρηση, αλλά και καθαριότητα;

Ταφίλτρασυσσωρεύουν τόση σκόνη, βακτηρίδια και ακάρεα που είναι σχεδόν σοκαριστικό το πόσο μπουκώνουν αν το αμελήσεις. Ένακλιματιστικόμε βρόμικα φίλτρα προκαλεί από φτάρνισμα μέχρι σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά όταν καπνίζουμε μέσα στο χώρο.

Παρακάτω θα βρεις τον τρόπο να καθαρίσεις τοκλιματιστικό, αφού είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνη σου, χωρίς τη βοήθεια του ψυκτικού.

Για την εξωτερική μονάδα

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, ρίχνεις νερό με το λάστιχο, με έμφαση στο πίσω μέρος. Όχι με σαπούνι, σκέτο νερό. Αν δεν βολεύει, μπορείς να το καθαρίσεις μ’ ‘ενα βρεγμένο πανί.

Για την εσωτερική μονάδα

Αφού ανοίξεις τη μάσκα τουκλιματιστικούαπό τις 2 εγκοπές δεξιά και αριστερά, αφαιρείς ταφίλτραμε προσοχή, τα τινάζεις ώστε να φύγει το πρώτο στρώμα της σκόνης και στη συνέχεια τα ρίχνεις στη μπανιέρα ή σε μία μεγάλη λεκάνη με νερό και σαπούνι ή νερό με ξίδι. Ξεπλένεις, τα αφήνεις στο μπαλκόνι να στεγνώσουν και τα τοποθετείς ξανά στο μηχάνημα.

Στο μεταξύ καθαρίζεις τις γρίλιες μ’ ένα πανί, γιατί κι εκεί η σκόνη συσσωρεύεται. Επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία στην αρχή και το τέλος κάθε σεζόν φροντίζεις τόσο την υγεία όσων απολαμβάνουν τη δροσιά ή τη θέρμανση τουκλιματιστικούκαι μειώνεις τις πιθανότητες κάποιας μηχανικής βλάβης. Άσε που όταν ταφίλτραείναι καθαρά, το air condition αποδίδει ακόμα περισσότερο.