Απίστευτη παγίδα στην εφορία! Πώς μαγειρεύουν τα εκκαθαριστικά και μειώνουν την επιστροφή φόρου
ΠΡΟΣΟΧΗ Το papoutsia.info δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του papoutsia.info ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Loading...

Ποιο το απίστευτο κόλπο τηςεφορίαςγια να μειώσουν τηνεπιστροφή φόρου;

Τη μία ημέρα σου λένε θα πληρώνεις με δόσεις, την άλλη μέρα στο ακυρώνουν, τη μια μέρα σου μιλούν γιαφορολογικά συστήματααμερικανικού τύπου και το άλλο πρωί κάνουν λόγο για ευρωπαϊκά

Ποιο το απίστευτο κόλπο τηςεφορίαςγια να μειώσουν τηνεπιστροφή φόρου;

Τη μία ημέρα σου λένε θα πληρώνεις με δόσεις, την άλλη μέρα στο ακυρώνουν, τη μια μέρα σου μιλούν γιαφορολογικά συστήματααμερικανικού τύπου και το άλλο πρωί κάνουν λόγο για ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις συνεχείς αλλαγές σε χαράτσια, φόρους, κώδικες, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις κτλ.

Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια νέα ακόμη έκπληξη τηςεφορίας!

Αν περιμένατεεπιστροφή φόρουμπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως, αφού τα «τσακάλια» τηςεφορίαςκαι του υπουργείου οικονομικών βρήκαν μια νέα μέθοδο για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και ταυτόχρονα να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων.

Με απλά λόγια, ηεφορίαθα προχωρά σε συμψηφισμό τηςεπιστροφής φόρουπου δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το δημόσιο.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασίαεπιστροφής φόρουπρος τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνταιεπιστροφή φόρουμεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του ποσού, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδιαεφορία.

Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.

Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και μεεπιστροφή φόρουμικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.