Εκτακτη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των σεισμολόγων προς όλους - Παρτε τα μετρα σας εδω και τωρα
ΠΡΟΣΟΧΗ Το papoutsia.info δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την εγκυρότητα του θέματος καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του papoutsia.info ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.
Loading...

Εκτακτη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των σεισμολόγων προς όλους

Δείτε το Video που ακολουθεί

Μεγάλη η ανησυχία των ελλήνων σεισμολόγων.

Οι Έλληνες σεισμολόγοι μίλησαν στον αέρα του ΣΚΑΪ για σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτ

Εκτακτη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των σεισμολόγων προς όλους

Δείτε το Video που ακολουθεί

Μεγάλη η ανησυχία των ελλήνων σεισμολόγων.

Οι Έλληνες σεισμολόγοι μίλησαν στον αέρα του ΣΚΑΪ για σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Ο κύριος Λέκκας έκανε αναφορά πως η περιοχή θα δώσει ισχυρούς μετασεισμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θετικό ήταν το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε στην θάλασσα και έτσι η ενέργεια εκτονώθηκε μέσα στην θάλασσα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Σαντορίνη, Σάμο, σε όλη την δυτική και βόρεια Τουρκία καθώς και στην Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Το ρήγμα φαίνεται να έσπασε προς τα βορειοανατολικά, γι’ αυτό και ο σεισμός έγινε αισθητός περισσότερο στην Τουρκία.

Αναφορές έχουν γίνει για ζημιές σε σπίτια στο Πλωμάρι της Λέσβου και σε άλλα χωριά του νησιού αλλά και σε σπίτια σε περιοχές της Τουρκίας.

Ο κύριος Χουλιάρας τόνισε πως ο σεισμός είναι κοντά στα 6,0 Ρίχτερ με βάθος σεισμού στα 10 χιλιόμετρα. Θα έχει μετασεισμούς και θα δημιουργήσει προβλήματα σύμφωνα με τον σεισμολόγο από την άποψη ότι συνεχώς θα κάνει μετασεισμούς. Ο σεισμός ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί από παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας, ενώ και στο παρελθόν πριν λίγους μήνες, είχε δώσει σεισμούς 5,0 Ρίχτερ λίγο πιο βόρεια από την Λέσβο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Δεν θα πρέπει οι κάτοικοι να μπαίνουν στα σπίτια εφόσον έχουν παρουσιάσει μικρές βλάβες»

Το μόνο σίγουρο είναι πως η περιοχή θα δώσει ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ώρες και μέρες όπως ανέφερε ο κύριος Ευθύμιος Λέκκας.

«Είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης του φαινομένου. Σαφώς υπάρχει μια κινητοποίηση συνολικά του κρατικού μηχανισμού. Είναι ένας σεισμός της τάξης των 6,4 βαθμών σε μικρό εστιακό βάθος και αναμένεται να έχει και συνέχεια λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Αυτό είναι δεδομένο», τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: